Belastingvermindering van 60% voor giften!15/06/2020

De uitbreiding van de contactbubbels naar 10 personen per week was voor velen onder ons een langverwachte en broodnodige opkikker, en het doet ons plezier dat we u vandaag meer goed nieuws mogen brengen.

De superkern van de federale regering besliste afgelopen vrijdag dat de belastingvermindering voor giften in 2020 aan erkende instellingen wordt verhoogd van 45 naar 60 procent (volgens de voorwaarden beschreven in artikel 145/33 in het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992). Deze verhoging geldt voor àlle giften gedaan in 2020; ze is dus retroactief van toepassing.

Dat is fantastisch nieuws voor uw vereniging én uw donateurs. Een gift van bijvoorbeeld 100 euro kost de donateur in werkelijkheid maar 40 euro; 60 euro wordt via de belastingen terugbetaald. Dit fiscale voordeel is een belangrijk argument om (potentiële) donateurs te overtuigen om een (extra) gift te doen ten voordele van uw goede doel.

De call agents van Direct Phone zullen deze informatie zeker gebruiken in hun gesprekken met de donateurs om nog meer giften voor onze partnerverenigingen in te zamelen.

Ook in de geplande DM-campagnes zullen we melding maken van deze nieuwe regel. Een extra mailing om de donateurs op de hoogte te brengen van deze grote belastingvermindering kan ook! Hoe we hierover communiceren is afhankelijk van de wensen van de organisatie en beslissen we in samenspraak met ieder van onze partners.

Wij blijven voor u op post en dit van thuis uit tot ten vroegste 30 juni.

Aarzel niet om uw contactpersoon bij DSC te bellen of een e-mail te sturen wanneer u bepaalde vragen of verzoeken heeft.

 

Contact

Victor Rauterstraat 33
1070 Anderlecht
T 02 280 00 74
info@dsc.be
Contact