DSC is op zoek naar een - Data Analyst (m/v/x) 30/11/2018

 

Direct Social Communications (DSC) verzorgt de fondsenwerving voor dertigtal goede doelen in België, waaronder Handicap International, Voedselbanken, Stichting Brandwonden, Mercy Ships enz.

Hoe verzamelen wij fondsen? Door het versturen van brieven (direct mail). Dit is onze hoofdactiviteit. Daarnaast zoeken we ook steun voor onze partners via telemarketingcampagnes en legaten. Al deze donaties worden beheerd op ons platform Donea, een online applicatie ontwikkeld door onze partner Digicreate.be.

We zijn een sterk groeiende organisatie met aandacht voor de mens achter onze medewerkers en wij zijn momenteel op zoek naar een Data Analyst om ons Data-team te versterken.

 

Functie :

 • Je werkt samen met het datateam om de nodige bestanden voor onze direct mail- en telemarketingcampagnes voor te bereiden, om de resultaten van deze campagnes te analyseren en aan de toekomstige ontwikkelingen van onze database
 • Je bent verantwoordelijk voor bestellingen, reparaties en technische vragen met betrekking tot onze IT-vloot in samenwerking met onze externe partner
 • Je bent verantwoordelijk voor IT-applicaties binnen het bedrijf in samenwerking met onze externe partners (internet, telefonie, servers, etc.)

 

Profiel :

 • Je bent gepassioneerd door IT en hebt een Bachelor bij voorkeur in Computer Sciences, Information Technology, Wiskunde, Economie, Statistiek of kan een ander relevant diploma/werkervaring voorleggen
 • Vaardigheden in SAS, Tableau of soortgelijke programma's zijn een plus
 • Je bent perfect tweetalig Nederlands/Frans (mondeling en schrijftelijk) en je hebt een zeer goede kennis van het Engels
 • Je werkt in een team van 3 medewerkers die rechtstreeks rapporteren aan de CEO
 • Je bent klantgericht en resultaatgericht, het oplossen van problemen is uw tweede natuur
 • Je neemt graag initiatieven en brengt graag verandering
 • Je hebt een sterk gevoel van communicatie (schriftelijk en mondeling) en een aangeboren gevoel voor organisatie
 • Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken
 • Je bent positief ingesteld
 • Doorzettingsvermogen is een deel van je kwaliteiten
 • Je kan prioriteiten stellen
 • Je hebt een analytische en kritische geest en een gevoel voor detail
 • Open en eerlijke communicatie is voor jou een evidentie
 • Je bent sociaal ingesteld en wil bijdragen tot een betere wereld

 

Aanbod :

 • Je werkt samen met 38 toffe collega’s die van de wereld een betere plaats willen maken
 • Een voltijdse opdracht van 40 uur per week met 20 verlofdagen en 12 ADVdagen
 • Een job waarin we de persoonlijke ontwikkeling van gemotiveerde medewerkers ondersteunen
 • Je komt terecht in een mensgerichte en uitdagende omgeving waar professionalisering op de agenda staat
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur
 • Een werkplek die makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer (volledig ondersteund door DSC). Direct Social Communications ligt in Anderlecht, op 1,4 km van het Zuidstation en dichtbij het metrostation Sint-Guido
 • Je mag rekenen op een competitief salarispakket aangevuld met extralegale voordelen (zoals maaltijdcheques, ecocheques, hospitalisatie- en groepsverzekering, internet- en gsmkosten, een notebook, enz.)
 • Een dag thuiswerk per week kan ook

 

Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Overtuig ons van je lef ! Stuur een motivatiebrief, samen met je CV naar : christine.cornez@dsc.be.

 

 

Een nieuw record!15/02/2018

2017 was een topjaar voor onze partners: we haalden 13,4% meer fondsen op dan in het vorige succesjaar 2016.

Een groot deel van deze groei is te danken aan de 43,4% stijging in SDD-giften. Van elke 100 euro die een vereniging vandaag ontvangt is 20 euro afkomstig van een SDD-gift. We stellen ook een lichte stijging van de gemiddelde SDD vast van 11,66 naar 12,26 euro.

Daarnaast blijft het inkomen uit direct mail stijgen: dit jaar met 9,1 %. Een minpuntje: de gemiddelde dm-gift daalde van 35,71 naar 34,29 euro. Er werden wel 13,6% meer giften gedaan.

Proficiat aan allen die dit resultaat mogelijk maakten. En dank aan de vele gulle schenkers: de Belg blijft heel vrijgevig!

2017 wordt recordjaar voor fondsenwerving in België!10/07/2017

De cijfers van het eerste halfjaar zijn overduidelijk voor de DSC-partners: we meten een stijging van de ingezamelde fondsen met maar liefst 25%.
Het ziet er dus sterk naar uit dat 2017 het recordjaar 2016 snel zal doen vergeten.

Opvallend is ook dat steeds meer schenkers bereid zijn een organisatie maandelijks te steunen. Dat is dubbel voordeling voor de goede doelen: domiciliëringen maken een beter budgetbeheer mogelijk en zorgen voor een vermindering van de kosten waardoor meer geld vrijkomt voor de projecten.

Hopelijk zetten deze trends zich ook door in de tweede jaarhelft. Wordt vervolgd!

Belgische Staat erfde vorig jaar bijna 15 miljoen euro7/06/2017

Vorig jaar gingen 81 erfenissen naar de Belgische Staat omdat er, na een periode van dertig jaar, nog altijd geen erfgenaam kon aangeduid worden. In totaal ging het om 14.921.503 euro, zo blijkt uit cijfers van de FOD Financiën. De successierechten werden overgemaakt aan de Gewesten.

Ter vergelijking: in 2015 had de Belgische Staat voor 16 miljoen euro aan niet-opgeëiste erfenissen geïnd. Dat cijfer blijft dus stabiel.  

Heel wat Belgen zonder erfgenaam zijn nog niet op de hoogte dat ze aan een goed doel kunnen nalaten. Met een uitgekiende legatenstrategie kunt u ook hen bereiken! Neem hiervoor vrijblijvend contact op met DSC.

(Bron: gva.be, 31/05/2017)

2016 was een succesvol jaar voor DSC-partners!27/03/2017

De cijfers van 2016 werden afgesloten. Met enige fierheid kijken we terug op een bijzonder jaar, en dit ondanks de zware terugval die de fondsenwerving in ons land kende na de trieste aanslag in maart 2016.
De DSC-partners zamelden tezamen 4,8 % meer fondsen in.

Opvallend is wel dat het aantal giften (exclusief de giften uit permanente opdrachten of domiciliëringen) steeg met 18,1 %, terwijl de gemiddelde gift daalde naar 33,8 euro. Steeds meer mensen geven dus aan goede doelen, maar met kleinere bedragen.
En weet u wanneer Belgen het meest gul zijn? In december! 19,4% van de giften wordt verzameld in de laatste maand van het jaar.

Nog een bijzondere vaststelling: steeds meer mensen zijn bereid een organisatie te steunen met een maandelijkse opdracht: 15,7% van alle giften voor onze partners is afkomstig uit permanente opdrachten of domiciliëringen. We verwachten dat dit percentage de volgende jaren nog zal toenemen.

Met dank aan al onze partners voor hun vertrouwen en aan onze enthousiaste medewerkers voor hun fantastische inzet.

Nieuw recordjaar in de maak voor DSC-partners28/11/2016

DSC bestaat sinds 1985. Jaar na jaar stellen wij vast dat de Belg meer giften doet voor het goede doel. Elk jaar opnieuw wordt het record van het voorbije jaar gebroken.

En 2016?

2016 ziet er ondanks de moeilijke periode na de verschrikkelijke aanslagen op 22 maart in Brussel bijzonder goed uit.

Eind oktober telden we voor de DSC-partners 7,2% meer inkomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Enig minpunt: het aantal giften is in diezelfde periode gestegen met 20,2 %. Steeds meer Belgen geven dus aan het goede doel, maar wel via iets kleinere bedragen.

Het ziet er dus sterk naar uit dat we op weg zijn naar een nieuw absoluut record in 2016.

Met dank aan onze 28 partners voor hun vertrouwen en aan al onze medewerkers voor hun dagelijkse inzet en enthousiasme.

Samen maken we de wereld een stukje beter!

Meer schenkingen en legaten in Vlaanderen4/08/2016

2,5 keer meer schenkingen

Na een hervorming van de schenkingsrechten door de Vlaamse regering werden er sinds vorig jaar 2,5 keer meer schenkingen geregistreerd. De nieuwe tarieven zijn goed nieuws voor mensen die niet in rechte lijn willen schenken, zoals aan neven of nichten.

 

Ook steeds meer legaten ten voordele van goede doelen

Steeds meer Vlamingen nemen een goed doel op in hun testament. Goede doelen betalen een tarief van 8,5 procent op de erfenissen.

 

Hoe werkt het?

De successierechten die erfgenamen moeten betalen die geen dichte familie zijn van de overledene, kunnen heel hoog oplopen. Het tarief stijgt naarmate het bedrag van het erfdeel in een hogere schijf terechtkomt. Voor verre familieleden, zoals een neef of vrienden, kan het tarief zo oplopen tot 65 procent. Het tarief dat goede doelen moeten betalen bedraagt 8,5 procent.

Artikel 64, al. 2 van het Wetboek van Successierechten  stelt dat u in uw testament kunt bepalen dat een bepaalde persoon (bijvoorbeeld uw neef) een legaat ontvangt vrij van successierechten op voorwaarde dat een goed doel de last tot betaling van de successierechten van die persoon overneemt.

Bij een duo-legaat betaalt het goede doel dus zijn eigen erfbelasting en ook de erfbelasting van de andere erfgenamen. Doordat de erfenis verdeeld wordt over het goede doel en de andere erfgenamen, valt een kleiner deel van de erfenis in het hoge tarief. Daardoor zal het volledige bedrag aan erfbelasting lager liggen dan zonder duo-legaat.

 

Win-win

Het goede doel wint omdat het ook een stukje van de erfenis krijgt, en de erfgenamen winnen omdat ze meer overhouden dan wanneer ze op de volle pot erfbelasting zouden hebben betaald.

Contact

Victor Rauterstraat 33
1070 Anderlecht
T 02 280 00 74
info@dsc.be
Contact