DO is op zoek naar een - Production Manager (v/m/x)15/02/2019

Voor onze vacature van Production Manager zijn wij op zoek naar iemand die van uitdagingen houdt. Want niet iedereen heeft het lef om Production Manager te worden. Jij wel?

Durf jij je in te zetten voor het goede doel?

Ja? Dan is een job als Production Manager bij DO misschien iets voor jou!

Wie is DO?

Direct Operations (DO) zorgt voor de productie van mailing campagnes voor 29 goede doelen waarvoor wij fondsen werven in België, waaronder Damiaanactie, Handicap International, Voedselbanken, Blindenzorg Licht en Liefde, Stichting Brandwonden, Oxfam, Mercy Ships enz. Hoe verzamelen wij fondsen? Door het versturen van brieven (direct mailings). Dit is onze hoofdactiviteit. Daarnaast zoeken we ook steun voor onze partners via telemarketingcampagnes, e-mailcampagnes en legaten.

We zijn een groeiend bedrijf met een sterke menselijke visie en we zijn momenteel op zoek naar een Production Manager om ons productieteam te versterken.

Functieprofiel:

 • Je kan zelfstandig, gestructureerd en planmatig de productie van onze direct mailing campagnes opvolgen.
 • Je denkt probleemoplossend en houdt ervan om tegen deadlines te werken.
 • Je werkt gedetailleerd en hebt oog voor detail.
 • Je bent stressbestendig en administratief sterk.
 • Standaard pc-toepassingen als internet, Word, Excel, Powerpoint, Outlook, … kennen voor jou geen geheimen.
 • Je weet hoe postafgiftes gebeuren bij Bpost (postzegel, frankering, DM, Admin en tijdschrift campagnes).
 • Je spreekt zeer goed Nederlands, goed Engels en ook een mondje Frans.
 • Je bent sociaal ingesteld en wilt bijdragen tot een betere wereld.

 

Wat houdt je job in?

Je bent verantwoordelijk voor de productie van direct mailingscampagnes voor de NGO’s waarvoor wij fondsen werven, en dit van briefing tot postdrop. De job houdt de volgende verantwoordelijkheden in :

 • Prijsaanvragen lanceren bij drukkerijen, routeurs, gadgetverkopers, … in binnen- en buitenland op basis van briefing van de Accountmanager;
 • Prijsvergelijkingen maken en negotiëren over prijzen;
 • Orders inplannen bij drukkerijen en routeurs;
 • Productieplanning aanvullen en deadlines doorgeven aan Accountmanagers;
 • Deadlines opvolgen: tijdig doorsturen PDF’s drukklare bestanden + databases;
 • Drukaantallen per versie inschatten;
 • Perso-proeven en drukproeven controleren, laten aanpassen indien nodig en goedkeuren
 • Checklist invullen voor facturatie;
 • Facturen van leveranciers controleren en vergelijken met de bevestigde offertes en goedkeuren;
 • Brainstormen over gadgets en campagneconcepten met Accountmanagers en Copywriters.

Wat mag jij verwachten?

 • Een voltijdse opdracht (40 uur per week met 12 dagen recuperatie per jaar bovenop het normale verlof).
 • Een werkplek in een dynamisch team met ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling.
 • Een verloning bestaande uit een vaste wedde en een zeer uitgebreide reeks extra legale voordelen (van gratis vervoer over maaltijdcheques tot notebook).
 • Een werkomgeving die makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer (metro, trein en tram op wandelafstand).
 • Een dagje thuiswerk kan ook.

DUS…

Herken jij jezelf in dit verhaal? Wil je graag bijdragen aan een betere wereld in een fijne werkomgeving? Solliciteer dan snel en stuur je motivatiebrief met CV vóór 01/03/2019 naar Christine Cornez : christine.cornez@dsc.be

Een nieuw record!15/02/2018

2017 was een topjaar voor onze partners: we haalden 13,4% meer fondsen op dan in het vorige succesjaar 2016.

Een groot deel van deze groei is te danken aan de 43,4% stijging in SDD-giften. Van elke 100 euro die een vereniging vandaag ontvangt is 20 euro afkomstig van een SDD-gift. We stellen ook een lichte stijging van de gemiddelde SDD vast van 11,66 naar 12,26 euro.

Daarnaast blijft het inkomen uit direct mail stijgen: dit jaar met 9,1 %. Een minpuntje: de gemiddelde dm-gift daalde van 35,71 naar 34,29 euro. Er werden wel 13,6% meer giften gedaan.

Proficiat aan allen die dit resultaat mogelijk maakten. En dank aan de vele gulle schenkers: de Belg blijft heel vrijgevig!

2017 wordt recordjaar voor fondsenwerving in België!10/07/2017

De cijfers van het eerste halfjaar zijn overduidelijk voor de DSC-partners: we meten een stijging van de ingezamelde fondsen met maar liefst 25%.
Het ziet er dus sterk naar uit dat 2017 het recordjaar 2016 snel zal doen vergeten.

Opvallend is ook dat steeds meer schenkers bereid zijn een organisatie maandelijks te steunen. Dat is dubbel voordeling voor de goede doelen: domiciliëringen maken een beter budgetbeheer mogelijk en zorgen voor een vermindering van de kosten waardoor meer geld vrijkomt voor de projecten.

Hopelijk zetten deze trends zich ook door in de tweede jaarhelft. Wordt vervolgd!

Belgische Staat erfde vorig jaar bijna 15 miljoen euro7/06/2017

Vorig jaar gingen 81 erfenissen naar de Belgische Staat omdat er, na een periode van dertig jaar, nog altijd geen erfgenaam kon aangeduid worden. In totaal ging het om 14.921.503 euro, zo blijkt uit cijfers van de FOD Financiën. De successierechten werden overgemaakt aan de Gewesten.

Ter vergelijking: in 2015 had de Belgische Staat voor 16 miljoen euro aan niet-opgeëiste erfenissen geïnd. Dat cijfer blijft dus stabiel.  

Heel wat Belgen zonder erfgenaam zijn nog niet op de hoogte dat ze aan een goed doel kunnen nalaten. Met een uitgekiende legatenstrategie kunt u ook hen bereiken! Neem hiervoor vrijblijvend contact op met DSC.

(Bron: gva.be, 31/05/2017)

2016 was een succesvol jaar voor DSC-partners!27/03/2017

De cijfers van 2016 werden afgesloten. Met enige fierheid kijken we terug op een bijzonder jaar, en dit ondanks de zware terugval die de fondsenwerving in ons land kende na de trieste aanslag in maart 2016.
De DSC-partners zamelden tezamen 4,8 % meer fondsen in.

Opvallend is wel dat het aantal giften (exclusief de giften uit permanente opdrachten of domiciliëringen) steeg met 18,1 %, terwijl de gemiddelde gift daalde naar 33,8 euro. Steeds meer mensen geven dus aan goede doelen, maar met kleinere bedragen.
En weet u wanneer Belgen het meest gul zijn? In december! 19,4% van de giften wordt verzameld in de laatste maand van het jaar.

Nog een bijzondere vaststelling: steeds meer mensen zijn bereid een organisatie te steunen met een maandelijkse opdracht: 15,7% van alle giften voor onze partners is afkomstig uit permanente opdrachten of domiciliëringen. We verwachten dat dit percentage de volgende jaren nog zal toenemen.

Met dank aan al onze partners voor hun vertrouwen en aan onze enthousiaste medewerkers voor hun fantastische inzet.

Nieuw recordjaar in de maak voor DSC-partners28/11/2016

DSC bestaat sinds 1985. Jaar na jaar stellen wij vast dat de Belg meer giften doet voor het goede doel. Elk jaar opnieuw wordt het record van het voorbije jaar gebroken.

En 2016?

2016 ziet er ondanks de moeilijke periode na de verschrikkelijke aanslagen op 22 maart in Brussel bijzonder goed uit.

Eind oktober telden we voor de DSC-partners 7,2% meer inkomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Enig minpunt: het aantal giften is in diezelfde periode gestegen met 20,2 %. Steeds meer Belgen geven dus aan het goede doel, maar wel via iets kleinere bedragen.

Het ziet er dus sterk naar uit dat we op weg zijn naar een nieuw absoluut record in 2016.

Met dank aan onze 28 partners voor hun vertrouwen en aan al onze medewerkers voor hun dagelijkse inzet en enthousiasme.

Samen maken we de wereld een stukje beter!

Meer schenkingen en legaten in Vlaanderen4/08/2016

2,5 keer meer schenkingen

Na een hervorming van de schenkingsrechten door de Vlaamse regering werden er sinds vorig jaar 2,5 keer meer schenkingen geregistreerd. De nieuwe tarieven zijn goed nieuws voor mensen die niet in rechte lijn willen schenken, zoals aan neven of nichten.

 

Ook steeds meer legaten ten voordele van goede doelen

Steeds meer Vlamingen nemen een goed doel op in hun testament. Goede doelen betalen een tarief van 8,5 procent op de erfenissen.

 

Hoe werkt het?

De successierechten die erfgenamen moeten betalen die geen dichte familie zijn van de overledene, kunnen heel hoog oplopen. Het tarief stijgt naarmate het bedrag van het erfdeel in een hogere schijf terechtkomt. Voor verre familieleden, zoals een neef of vrienden, kan het tarief zo oplopen tot 65 procent. Het tarief dat goede doelen moeten betalen bedraagt 8,5 procent.

Artikel 64, al. 2 van het Wetboek van Successierechten  stelt dat u in uw testament kunt bepalen dat een bepaalde persoon (bijvoorbeeld uw neef) een legaat ontvangt vrij van successierechten op voorwaarde dat een goed doel de last tot betaling van de successierechten van die persoon overneemt.

Bij een duo-legaat betaalt het goede doel dus zijn eigen erfbelasting en ook de erfbelasting van de andere erfgenamen. Doordat de erfenis verdeeld wordt over het goede doel en de andere erfgenamen, valt een kleiner deel van de erfenis in het hoge tarief. Daardoor zal het volledige bedrag aan erfbelasting lager liggen dan zonder duo-legaat.

 

Win-win

Het goede doel wint omdat het ook een stukje van de erfenis krijgt, en de erfgenamen winnen omdat ze meer overhouden dan wanneer ze op de volle pot erfbelasting zouden hebben betaald.

Contact

Victor Rauterstraat 33
1070 Anderlecht
T 02 280 00 74
info@dsc.be
Contact