Update 08/04: de coronacrisis en resultaten DM-campagnes8/04/2020

Hoe gaat het met de resultaten van onze lopende campagnes in week vier van de lockdown?

Dit zijn onze voornaamste bevindingen wanneer we de cijfers analyseren.

1) Het aantal giften naar aanleiding van onze fideliseringcampagnes was na 12 maart ll. meteen sterk gedaald (-7%). Maar de laatste twee weken, sinds 23 maart om precies te zijn, merken we opnieuw een forse toename. In vergelijking met dezelfde periode in 2019 steeg het ingezamelde gifttotaal zelfs met 16%! Een aantal sterke corona-campagnes die momenteel lopen voor enkele van onze partnerverenigingen dragen bij tot dit mooie resultaat.

2) Ook opvallend is dat de gemiddelde gift sinds 23 maart 4,70 euro hoger ligt dan de gemiddelde gift in dezelfde periode van vorig jaar. Tijdens de eerste drie weken van maart 2020 gold nog het omgekeerde; de gemiddelde gift lag 1,50 euro lager ten opzichte van 2019.

We concluderen hieruit dat we voorzichtig optimistisch mogen zijn. De donateur blijft solidair en blijft geven in deze vreemde tijden.

We merken wel op dat vooral de campagnes die expliciet een link leggen naar de coronacrisis het extra goed doen. Bijgevolg willen we deze aanpak hanteren in de campagnes van onze partners bij wie dit mogelijk is. Enkel zolang deze strategie relevant en succesvol is natuurlijk.

De positieve resultaten in onze fideliseringscampagnes geven ons het vertrouwen dat de coronacrisis weinig of geen negatieve impact zal hebben op onze recruteringscampagnes. Daarom hebben we besloten om opnieuw alle mailings om nieuwe donateurs te werven uit te sturen.

Bij Bpost is er nog steeds vertraging in de postbedeling: een brief komt gemiddeld drie dagen later dan normaal toe. Maar we zijn er ons van bewust dat alle medewerkers van Bpost, net zoals zovele andere mensen vandaag in deze moeilijke omstandigheden, het beste van zichzelf geven om hun job uit te voeren.

Blijf gezond!

PS: Corona of geen corona, wij blijven op post (van thuis uit :-) )! Aarzel dus niet om je contactpersoon bij DSC te mailen/telefoneren bij eventuele vragen of wensen.

 

Contact

Victor Rauterstraat 33
1070 Anderlecht
T 02 280 00 74
info@dsc.be
Contact